Adres: Kızılay Mah. Menekşe 1 Cad. Nergiz Apt. 10A/10 Çankaya /ANKARA
Yiyecek hazırlıyoruz

KORNİŞON TURŞU KURUYORUZ
MALZEMELER; 3 kg küçük boy Kornişon salatalık,1 su bardağı iri turşuluk tuz,3 su bardağı sirke (her kg için 1 bardak),2 baş sarımsak,3 litre su içme suyu (15 bardak klasik ),1 avuç nohut,1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
YAPILIŞI; Salatalıkları yıkayıp bıçağın ucu ile delelim, ayrı bir yerde su, sirke, tuz, limon tuzu iyice eriyene kadar eritelim.
Tutacağımız kavanozların en altına soyup ayıkladığımız sarımsakları, nohutları bırakalım deldiğimiz salatalıkları sıkıca dolduralım.
Üzerlerine hazırladığımız turşu suyunu bırakalım üzerini geçecek kadar, ağızlarını sıkıca kapatıp en az 10 gün hiç açmadan bekletip, turşu olduktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim. Hazırlayan ve yiyenlere afiyet olsun. :))
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN